Poster: The Studio Cohort Study (quasi-longitudinal method)

Date: 
Friday, July 22, 2016
Resource Type:
Conference Proceedings | Reference Materials
Environment Type: 
Exhibitions, Museum and Science Center Exhibits
Audience: 
General Public | Museum/ISE Professionals | Scientists | Evaluators
Discipline: 
Health and medicine
Organization:
Pacific Science Center
Description or Abstract: 

The Studio is a small change-ready exhibit space embedded within the Wellbody Academy, a 7,000 ft2 permanent exhibit on health and wellness. The Studio showcases up-to-date research on topics like genetics, epidemiology, and allergies and features the labs and work of scientists in the Seattle area.

The purpose of the cohort study was to provide objective feedback to exhibit developers as they experimented with finding the best balance of information and interactives for the space considering the time and budget available. This poster explains a bit about The Studio exhibits that were created and describes the 36 family groups that participated in at 2.5 year study. This quasi-longitudinal method was extremely effective and resulted in much iterative feedback from a stable visitor group for the exhibit development team.

Funder(s): 
NIH
Funding Program: 
SEPA
Award Number: 
5R25OD011148

Team Members

Chris CadenheadEvaluator

Request to Edit a Resource

If you would like to edit a resource, please use this form to submit your request.